Sosyal Medya Sayfa Büyütmek İçin Yapılan 3 Hata

Sosyal Medya Sayfa Büyütmek İçin Yapılan 3 Hata

Sosyal medya yöneticileri, platformu doğru etkin şekilde kullanırsa sayfalarını da bir o kadar daha kısa sürelerde büyütme şansına sahip olur. Aksi taktirde sayfayı büyütmek zorlaşır ve ekstra bir çaba sarf etmek durumunda kalabilirsiniz.

Sayfayı yükseltmek için uğraşan sosyal medya kullanıcıların yanlış hamleler yapmış olduklarına şahit olabiliyoruz. Sosyal medya sayfa büyütmek için yapılan 3 hata ile ne yazık ki sayfanızın ilgi çekiciliğinden uzaklaşmasına neden olabilirsiniz. Bu hataların neler olduğunu merak edenler için sıralama yapalım;

Hedef Kitle Belirlenmemesi

Sosyal medya yönetimi hataları arasında görebileceğiniz bir plansızlık ise hedef kitlenin belirlenmemesidir. Hedef kitle, sosyal medya hesaplarınızı büyütmenize yardımcı olacak en önemli unsurdur. Bu denli önemli olan sosyal medya kullanıcılarına dair mutlaka bir planlama yapılmalıdır. Sosyal medya yöneticilerin, hedef kitle belirlemesi yapmamasının sonucu olarak yanlış bütçe tercihleri gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Bütçelerin yanlış kullanılması ise firmaların ne yazık ki zor durumda kalmasına zemin hazırlayabiliyor. Hedefi tam on ikiden vurma şansını ortadan kaldırmaya neden olacak hedef kitle belirlenmemesi, yapılan hatalar arasında yer alır.

Anket, Çekiliş Yapılmaması ve Cevapsız Bırakılan Yorumlar Olması

Sosyal medyadaki hedef kitlenize yeterli oranda bir ilgi göstermemeniz, aynı şekilde hesabınız içinde bu durumun yaşanmasına neden olacaktır. Sosyal medya yönetimi denilecek doğru bir strateji ilerlenmesi gerekeceğini bilmelisiniz.  Firmaların sayfa büyütme amacı güderken yapmış oldukları bazı yanlışları da bulunuyor. Bunlar nedir diye incelediğimizde;

  • Anket yapmamak
  • Çekiliş yapmamak
  • Cevapsız bırakılan yorumlar
  • Sosyal medya kullanıcıların sorularını es geçmek ve iletişime kolay geçmemelerini sağlamak

Paylaşımlar İle Bağdaştırılamayacak Görsellerin Yer Alması

Sayfanızı daha ilgi çekici hale dönüştürmek varken, anlamsız bazı adımlar atılabiliyor. Paylaşımlarınız ile hiç alakası olmayacak görsellerin yer alması onlardan biri olacaktır. Eğer ki sayfanızı büyütmek istiyorsanız kesinlikle bu hatalara yer vermemeniz gerekir. Sosyal medya sayfa büyütmek için ilgili görsel ve paylaşım amaçlarının ortak bir bütünlük içerisinde yer almasına dikkat edilmelidir. Bunu yaptığınız zaman ise sosyal medya hesaplarınızın ise daha fazla etkileşim almasını sağlamaya başlarsınız.