Instagram şifre yenileme

Instagram şifre yenileme

Instagram Şifre Yenileme

Şifre yenilemek isteyen birçok instagram kullanıcısı bulunuyor. Aşağıdaki yazımızda sizlere şifre yenileme nasıl olur adım adım bilgilendirme yapacağız.

Instagram şifrenizi yenilemek için, öncelikle şifrenizi biliyor olmalısınız.

 Hesabınıza giriş yapın > Hesap profilinizi açın > Sağ üst köşede bulunan üç çizgi butonuna tıklayın > ayarlara girin.

Karşınıza bir menü çıkacak > çıkan menüde güvenlik butonuna basın > sonrasında karşınıza çıkan şifre yazılı seçeneğe tıklayın > Karşınıza üç adet boş kutu çıkacak. “Mevcut şifre, yeni şifre ve yeni şifre tekrar “ yazılı olan kutucukları, mevcut şifrenize şifrenizi yazarak, yeni şifreye de belirlediğiniz şifreyi yazarak  doldurun. Sonrasında da kaydet butonuna dokunun ve işleminizi tamamlayın.

 

Şifrenizi Oluştururken Bazı Noktalara Dikkat Edin,

Mesela yeni şifre oluştururken kimsenin aklına gelmeyecek bir şifre belirleyin.

  • En az 8 karakterden oluşturun,
  • Harf, rakam, !, ?, +, -, ₺, #, gibi özel karakterleri de şifre belirlemede kullanın,
  • Büyük ve küçük harfler ile oluşturun,

Şifre oluştururken, kişisel bilgilerinizin tahmin edileceği olasılığını düşünerek, kişisel bilgileriniz, doğum tarihi, doğum yılı, tuttuğunuz takım gibi bilgiler ile oluşturmanız halinde şifrenizi kırarak hesabınızı çalabilirler. Bunun için yapmanız gereken karışık bir şifre oluşturarak kimsenin aklına gelmeyecek parola seçin. Ayrıca şifrenizi unutmamak için, not almaya da unutmayın.

 

Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?

Birçok kişi bu sorun ile karşı karşıya kalmaktadır. Oluşturduğumuz şifreyi bir türlü hatırlayamayabiliyoruz.  Sizde Instagram şifrenizi unuttuysanız belirttiğimiz adımları takip ederek hesabınıza tekrar giriş yapabilirsiniz.

Instagram uygulamasını açın ve kullanıcı adı ile parolanızı girin, parolanız yanlış çıktıysa şifremi unuttum butonuna tıklayın. Karşınıza çıkacak olan boş kutucuğa instagram’a kayıtlı mail adresinizi yazın ve “ Giriş bağlantısı gönder “ yazısına tıklayın. Ardından kutucuğa yazdığınız e-posta adresine giriş yapın ve karşınıza çıkan linke tıklayarak Instagram hesabınıza giriş yaparken belirlemek istediğiniz şifreyi belirleyin. Sonrasında Instagram hesabınıza da giriş yaparak teyit edin ve bundan sonraki girişlerinizde de yeni oluşturduğunuz şifreyi kullanarak kolayca giriş yapın.