E-ticaret Markalarında İnstagram Yönetiminin Önemi

E-ticaret Markalarında İnstagram Yönetiminin Önemi

Sosyal medya, kişilerin hayatlarının ayrılmaz bir parçasıdır. Günümüzde, günlük hayatta büyük bir rol oynayan sosyal medya uygulamaları ile satış yapabilir, ürünlerinizi tanıtabilir ve e-ticaret yapabilirsiniz. En çok tercih edilen sosyal mecralardan biri olan Instagram üzerinden satış yaparak veya ürünlerinizi tanıtarak kazanç sağlayabilirsiniz. İnstagram üzerinden kazanç sağlamak için güvenilir bir profile ve geniş bir takipçi kitlesine sahip olmanız gerekir. Instagram profilinizin güven vermesi, daha fazla kazanç sağlamanıza büyük katkıda bulunmaktadır.

 

Instagram’da Güvenilir Profil Oluşturma Yolları

 

  • Öncelikle kullanıcı adınızı herkesin aklında kalabilecek ve popüler olan bir ad belirlemeniz gerekir.
  • Aktif ve düzenli olarak paylaşım yapın.
  • Takipçi kitlenizi belirleyerek, bu kitleye hitap eden paylaşımlar yapın.
  • Paylaşımlarınızı Instagram platformunun en aktif olduğu saatler içerisinde yapın.
  • Instagram takipçi satın alma işlemi yapın.
  • Daha geniş bir kitleye ulaşmak adına çalışmalar ( reklam, işbirliği..) yapın.

 

Instagram Takipçi Satın Almanın Önemi

Instagram’da e-ticaret yapabilmek için önemli olan en büyük etken takipçi sayısıdır. Takipçi sayınızın yüksek olması, hesabınızın daha güvenilir görünmesini sağlamaktadır. Bir diğer önemli olan etken ise müşteri memnuniyetidir. Farklı ve yaratıcı çalışmalarda bulunarak takipçilerinizi, satışını yaptığınız ürünleri almaya teşvik edebilirsiniz. Instagram üzerinde takipçi sayınızın yüksek olması ilk etapta biraz zor olabilir. Ancak şuan bütün firmaların, fenomenlerin ve İnfluencerların yaptığı yöntemi uygulayarak takipçi sayınızda artış sağlayabilirsiniz. Belirli sayıda takipçi satın alımı yaparak hesabınızı, kaliteli bir profil hazırlama doğrultusunda oluşturabilirsiniz. Hesabınızda bulunan takipçi sayısının doğal olarak artması için, aktif ve düzenli paylaşım yapmak, takipçilere güvenilir bir profil imajı vermek, müşteri memnuniyetini takipçiler ile paylaşmak ve çekilişler düzenleyerek geniş kitlelere hitap etmek vb. çalışmalarda bulunabilirsiniz.

Instagram için takipçi satın alma işlemi yaparken, takipçi aldığınız firma için araştırma yapmanız gerekir. Kaliteli ve güvenilir bir siteden alışveriş yapmanız size daha fazla olumlu geri dönüş sağlar. Instagram için takipçi satın alma işlemini, müşterilerine güvenilirliğini kanıtlamış olan, xxx firması içerisindeki “Instagram takipçi al” kategorisi üzerinden tek tıkla gerçekleştirebilirsiniz. Takipçi satın alma işleminizi tamamladıktan sonra herhangi bir sorun oluşması halinde firma ile iletişime geçerek sorununuzu bildirebilirsiniz.